Most of Evil Music

Начало   »  Минали събития   »  SAMAEL – Повелителите на мечтите!

SAMAEL – Повелителите на мечтите!  

SAMAEL – Повелителите на мечтите! | SAMAEL - The dream-comes-true makers!

Е, направихме го!

Повече от 6 години минаха, откакто ги видяхме за първи път в деня на голямото завръщане на Summer Breeze 2002 и оттогава никога не сме спирали да мечтаем да ги докараме в България.
И как иначе, всеки, който ги е виждал някога на живо, знае за тази особена зараза, наречена “Samael”, която не се лекува с нищо друго, освен с още и още от същото…
И май го направихе добре. Защото шоуто на групата в София се получи като един от много малкото концерти у нас, от които изглежда, всички бяха доволни.

Да го кажем така – SAMAEL са група, която всички я обичат.
И ако все пак е имало наоколо ядосани или мрънкащи фенове, които оплакват „праведното” минало на бандата, изведнъж всякакво мърморене секна, от момента, в който стъпиха на сцената. От този момент нататък, всичко беше само тотално тържество на най-чистата есенция на метъл като такъв, представена по най-омагьосващия, класен и безкомпромисе начин.

Но стига приказки и описания, тъй като колегите от пресата вече изписаха томове с хвалебствия, а форумите са пълни с доволно ахкане и възклицания.
Аз просто искам да подчертая, че SAMAEL са брилянтен пример за едновременно много големи артисти, но и много достойни хора. Учтиви, но въздържани, отзивчиви, но спазващи дистанция, екстремни, но елегантни, те просто оставиха своя неизличим спомен по време на престоя си в София, истинска класа!

Много хора ни благодариха за случилото се, а ние от своя страна искаме да благодарим на всеки, който ни помогна то да се случи: на отличните съпорт групи KEEP OF KALESSIN и NOCTIFERIA, на нашите медия партньори, и на всички приятели.

Специални благодарности на метъл бар Black Lodge, които станаха любезни домакини на афтър-партито. За съжаление страхотният купон не продължи много дълго, тъй като тур-керванът трябваше да поеме към 2 часа, за следващата спирка в Солун.

Снимките в галерията са на Ники Василев и Виктор Александров.

MY SOUNDMY SOUNDЧухме и видяхме едни от най-големите в метъла. Сериозно. Живи машини на сцената, а всъщност толкова земни и мили хора, встрани от нея. Мас, Макро и братята Кси и Ворф – С А М А Е Л! Точно така заслужават да бъде писано името им. Група със свое лице, готова на експерименти, интелигентни мъже, които имат какво да ти кажат и знаят най-добрия начин да го направят – с музикален шамар, който не се забравя, но и прегръдка за довиждане, за да запомниш, че е взаимно!